Στην εμποροπανήγυρη του Κοπανού

   Μετά από πολλά χρόνια που ουσιαστικά χάθηκε το πανηγύρι που είχαμε στο χωριό, Κωνσταντίνου και Ελένης, φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά εμποροπανήγυρη που διήρκησε από τις 8 - 14 Ιουνίου στην πλατεία του χωριού. Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να αποτιμήσουμε θετικά αυτήν την πρωτοβουλία από τον πρόεδρο της κοινότητας κο Χρήστο Στογιάννη και να τον συγχαρούμε!
  Πραματευτάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας γέμισαν την κεντρική πλατεία και ξανάδωσαν χρώμα και ζωή στο χωριό, σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ανέχειας. Όλα τα πανηγυριώτικα εδέσματα σε έγνεφαν πονηρά το μάτι: σουβλάκια, λουκουμάδες, καλαμπόκια ψητά, μαλλί της γριάς, χαλβάς Φαρσάλων, λουκούμια, κοκορέτσια, παγωτά σπέσιαλ!
  Πέρα από την οικονομική, η κοινωνική διάσταση της εμποροπανήγυρης ήταν ίσως σημαντικότερη. Μια βόλτα, λίγο χάζι στους πάγκους, ένα σουβλάκι, μια μπύρα, λίγη διασκέδαση, ένα αντάμωμα μ' έναν συγχωριανό, ένα καλημέρα ...
  Ελπίζουμε στην καθιέρωσή της ως θεσμό, που παραπέμπει και στη λαϊκή παράδοση και συνέχει το χτες με το σήμερα και το αύριο.

Πατήστε στην εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=eWkpPe0ZFpc